Henk de Hartog

“Maximaal benutten van lokale bronnen door samen energie lokaal te delen.”

Henk de Hartog is voorzitter en medeoprichter van Ec-MB (de Batouwse).

Henk is een van de initiatiefnemers van Ec-MB, bij de start (2021) betrokken geweest bij het Energiepark Midden-Betuwe. Na de uitspraak (midden 2021) van de Raad van State met betrekking tot onvoldoende onderbouwing van gezondheidsrisico’s voor omwonenden van windparken, is er een alternatief koers gezocht. Dat werd E-regie, lokaal de regie over de energie op bedrijventerreinen met als eerste opdracht in Tiel en Culemborg.

Henk de Hartog is geboren en getogen in Zetten, sinds 1986 woont hij in Eldik, tussen Ochten en Dodewaard. Als voorzitter van de ondernemersvereniging ’t Panhuis in Kesteren en de IJsclub Eendracht ’68 in Eldik heeft hij zich hard gemaakt voor de leefbaarheid en het lokale bedrijfsleven.

Na ruim 20 jaar te hebben gewerkt in de weg- en waterbouw is Henk in 1992 begonnen in de kabels en leidingen sector. In 2000 heeft hij als ondernemer voor ondermeer Essent zijn expertise ingezet.

Vanaf 2016 is Henk verschillende ondernemingen opgezet met als gemene deler slimme aansturing van systemen op basis van data, zoals Smart Lighting en gebouwbeheersystemen. Voorbeelden zijn HerobalanceSensfix en yOur Global.