Word lid

Doe mee, samen oogsten we de energie

Ontdek De Batouwse, de nieuwe lokale energiecoöperatie voor iedereen in Overbetuwe en Neder-Betuwe. Met de batouwse werken we samen aan schone, betrouwbare en betaalbare energie en een sterke lokale gemeenschap.

Dat doen we door vanaf nu deel te nemen aan de ontwikkeling van duurzame energieprojecten in onze buurt, zoals het Windpark Midden-Betuwe en Zonnepark Dalwagen. We laten die niet meer over aan bedrijven van buitenaf, maar zorgen dat we zelf aan het stuur zitten. Zo hebben we invloed op wat er in onze omgeving gebeurt en blijven de opbrengsten hier, van en voor ons.

Voor wie?

De Batouwse is er voor iedereen in de gemeente Overbetuwe en de gemeente Nederbetuwe, met in Overbetuwe de dorpen Andelst, Driel, Elst, Herveld, Heteren, Hemmen, Homoet, Oosterhout, Randwijk, Slijkj-Ewijkl en Zetten en in Neder-Betuwe de dorpen Opheusden, Ochten, Echteld, Dodewaard, Kesteren en IJzendoorn en de bijbehorende buurtschappen en wijken.


  privacybeleid

  Allebei ontvangenNieuwsbrief Batouwse ontvangenNieuwsbrief Windpark ontvangenGeen nieuwsbrief gewenst

  Wat doet De Batouwse?

  Energie opwek

  De Batouwse Energiecoöperatie houdt zich bezig met de ontwikkeling van duurzame energieprojecten in de regio Midden-Betuwe, zoals het Windpark Midden-Betuwe en Zonnepark Dalwagen.

  Energie leveren

  Ook wil De Batouwse op termijn de lokaal opgewekte energie tegen een eerlijke prijs leveren aan leden en inwoners van Overbetuwe en Neder-Betuwe. Naar verwachting kunnen leden in het najaar van 2024 al Betuwse elektriciteit afnemen. De Batouwse werkt hiervoor samen met om I nieuwe energie.

  Lokale ondersteuning

  Ook ondersteunt De Batouwse lokale energie-initiatieven in de dorpen en wijken van Overbetuwe en Neder-Betuwe met kennis en advies. Een voorbeeld is de werkgroep Andelst-Herveld, dat zich inzet voor de gezamenlijke energie-opwek in het dorp.

  Lokale belangen behartigen

  De Batouwse Energiecoöperatie werkt samen met andere energiecoöperaties in de De Betuwe en daarbuiten en zorgt voor belangenbehartiging van lokale energie-initiatieven in haar werkgebied.

  Wat houdt het lidmaatschap in?

  Als lid van De Batouwse Energiecoöperatie

  Heb je een stem in de ALV van De Batouwse Energiecoöperatie
  Heb je als het recht om als eerste te participeren in de batouwse energieprojecten
  Bouw je mee aan onze eigen Betuwse energievoorziening, met betrouwbare en betaalbare energie voor iedereen

  Wat kost een lidmaatschap?

  Om lid te worden van De Batouwse betaal je eenmalig inschrijfgeld van € 50,-. De jaarlijkse contributie voor 2024 bedraagt € 24,-.

  Voor rechtspersonen zoals een BV gelden andere tarieven. Inschrijfgeld voor bedrijven en publieke organisaties is € 485,- en voor verenigingen en stichtingen € 400.-. De contributie is respectievelijk € 250,- of € 200,-

  Kleine ondernemingen zoals klein winkelbedrijven en zzp-ers worden beschouwd als ‘gewone’ leden.

  De contributie voor ‘gewone’ leden vervalt voor actieve vrijwilligers die zich gemiddeld méér dan 2 uur per week inzetten voor onze coöperatie.

  Het entreegeld is inclusief contributie van het kalenderjaar waarin men lid is geworden.

  De hoogte van de contributie wordt jaarlijks vastgesteld door de leden zelf in een Algemene Ledenvergadering en wordt jaarlijks in juni gefactureerd.


  Blijf op de hoogte

  Wil je nu nog geen lid worden, maar wel op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.